Негърче

Необходими продукти:

2 яйца

1 и 1/2 ч. чаша захар

1 и 1/2 ч. чаша брашно

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч. л. сода

1/2 ч. чаша олио

3 с.л. какао

За глазурата:

3 супени лъжици вода

6 супени лъжици захар

3 супени лъжици какао

125 гр масло /малко пакетче/

Начин на приготвяне:

Разбивате яйцата със захарта до получаване на бял пухкав крем. Добавяте олиото и киселото мляко, като предварително сте угасили в него содата. Разбърквате добре, като накрая добавяте брашното и какаото, разбъркайте, за да стане гладка смес. Готовото тесто изсипете в тава, която предваритело сте намазали и набрашнили. Печете в предварително загрята фурна до готовност.

За глазурата сложете всички продукти в малка касерола и сложете на котлона да заври, достатъчно е да се смесят всички продукти и захарта да се стопи.

С топлата глазура залейте изстиналия сладкиш.

ПРЕПОРЪЧАНО: Ако искате сладкиша да не е сух, преди да залеете с глазурата сиропирайте блата с 300 милилитра прясно мляко и захар.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *