Неизвестен откри стрелба близо до синагога в Германия, имало и втора

Нова стрелба в Германия. Изстрели са се чули в град Ландсберг, на около 15 километра от Хале. Информацията е потвърдена от говорител на местната полиция, съобщава германският вестник „Билд”, цитиран от Нова ТВ.
Към момента властите не дават подробноси за стрелбата, но призовават хората да не излизат на открито. По-рано днес двама души бяха убити с автоматично оръжие в близост до синагога в Хале. А граната е била хвърлена по еврейското гробище в града. Нападателят е бил облечен в маскировъчни военни дрехи. 


След като стрелял, той избягал с такси, разказват очевидци. Според свидетели, стрелбата била срещу ресторант за дюнери близо до религиозния храм. Информацията все още не е потвърдена от полицията.


Властите призоваха гражданите в квартала, където е извършено нападението, да не напускат домовете си. След стрелбата е арестуван един човек, издирват се още негови съучастници. Според полицията най-вероятно нападението е извършено от десни екстремисти. Говорител на германското министерство на вътрешните работи обаче заяви, че мотивите за напеденията остават неясни.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *