HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

НЕЛЕП ИНЦИДЕНТ НА ТУРНИР В БАНСКО! 9-г. футболист в реанимация след 8 таблетки аналгин в опит бързо да облекчи мускулна болка

9-годишен футболист се натрови със свръхдоза аналгетици и посред нощ по спешност е приет в реанимация на благоевградската болница. Инцидентът с ученика станал в Банско. Той пристигнал със свои съотборници от Монтана, за да участват в традиционния детски турнир „Евима Къп“.

Мащабната спортна проява започна в сряда в града под Тодорка, където са настанени монтанчани и повечето от останалите отбори в състезанието, което е за подрастващи до 13-годишна възраст. В турнира пристигат в Банско деца от цялата страна.

Вчера 9-г. футболист започнал да повръща, оплакал се от силни коремни болки и отпадналост. На място в хотела му е оказана първа помощ и веднага е транспортиран до най-близката болница в Разлог. След проведени консултации и изследвания е установено натравяне и е транспортиран за МБАЛ – Благоевград.

Касае се за медикаментозна интоксикация, момчето е имало оплаквания от мускулни болки от усилените тренировки и решило да овладее болката с лекарства, каза началникът на реанимация д-р Любомир Димитров. Той уточни, че ученикът не почувствал веднага облекчение на болката и продължил да приема таблетки „Аналгин“. По първоначална информация е изпил 8 таблетки, което довело до силна интоксикация на организма му.

Всяко лекарство може да стане опасно като отрова, ако човек го приема в доза над препоръчаната, както е в конкретния случай, каза д-р Димитров и поясни: Момчето е искало много бързо да постигне желания ефект, като приема за по-кратко време повече лекарства. Да се изпият повече от разчетените за едно денонощие таблетки, дори и само четири дози, в тази възраст са опасни. И да не се стигне до отравяне, ще възникнат гадене и повръщане, обостряне на състоянието. След предприети реанимационни действия натравянето при футболиста е овладяно своевременно. Няма опасност за живота му, за празниците ученикът ще бъде със семейството си, каза д-р Димитров.

ЕКИП „СТРУМА“

 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *