НЕМИЛИ-НЕДРАГИ! Пастор, бивш общински съветник в Дупница, се върна от гурбет в Чехия с увреден слух

Пасторът и бивш общински съветник от ГЕРБ в Дупница Атанас Василев след двугодишен гурбет в Чехия се върна в родината, но с увреден слух.

След като приключи мандатът му на общински съветник, Атанас Василев остана без работа като строител. Той ръководеше малка бригада, с която извършваха строителни ремонти. Работата обаче намаляла и бригадата се разформировала. Така Ат. Василев стегнал куфарите и заминал на гурбет в Чехия, за да издържа семейството си.

“Не можех да оставя семейството ми да гладува. По-голямата ми дъщеря записа да учи в ЮЗУ – Благоевград и заминах да търся работа в Чехия. Първо работих в цех за опаковане на салфетки срещу 1100 лв. месечна заплата. След това се преместих в завод за изработка на части за автомобили. Там получавах добра заплата, заделях пари и за семейството ми в България. От шума на поточната линия обаче слухът ми намаля и за да избегна по-тежки последствия за здравето ми, си тръгнах. В Чехия бях на постоянен трудов договор, с осигуровки, можех да се лекувам и там, но аз реших да се върна при семейството си и да търся работа в България. В момента съм на работа в газоразпределително дружество, разнасям фактури. Заплатата ми не е като в Чехия, но съм до семейството си. В чужбина си сам. Създаваш някакви приятелства, но те не ти дават сигурност”, разказа Атанас Василев

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *