Неприятна статистика: Мъжете все по-често имат проблеми в леглото

Любовта и правенето на секс са много важни за всяка една връзка. За съжаление в днешно време все по-често представителите на силния пол се оплакват от еректилната дисфункция.

Добрата новина е, че проблемът има решение, особено ако е на психологическа основа, казва за „Телеграф“ д-р Михаил Колев.

Един на десет страда от еректилна дисфункция, ако не и повече, коментира специалистът. „Проблемът може да възникне, ако човек само работи и няма време да си почива. Този стрес води до затруднение с ерекцията“, казва той и добавя, че именно заради това заболяването засяга все по-млади хора.

Освен на психологическа основа проблемът може да се появи при сексуални контакти, които се правят с повече грубост.

Урологът предупреждава хората да не прибягват до използването на неоторизирани медикаменти, било то за уголемяване на пениса или друг вид стимуланти.

Обикновено след 60-годишна възраст ерекцията се влошава, но тя зависи от заболяванията. Пациенти, които приемат бета-блокери, пациенти с диабет – това влошава движението на кръвта в кръвоносните съдове и води до намаляване на силата на ерекцията. „Имам пациенти на 80+, които водят нормален сексуален живот. Имам и такива на 50, които им е трудно да правят секс“, споделя той.

Простатата също е свързана с ерекцията – дотолкова, че при наличие на тежки възпалителни изменения в простатната жлеза може да се наруши ерекцията. Честото самозадоволяване може да предизвика смущения, както и непрекъснатото гледане на порно.
„Зависи колко често е и как се извършва – дали е с допълнителни стимуланти, партньор, колко често е самозадоволяването“, коментира урологът д-р Михаил Колев.

Той обяснява, че нормалният брой еякулации на седмица е между 3 и 5. Поддържайте добро здравословно състояние, съветва специалистът. Поддържайте хигиена на гениталиите, а и на здравето, не преяждайте и се наспивайте, избягвайте стреса, не правете секс с непознати хора.„Жените трябва да ходят на гинеколог един или два пъти в годината“, припомня той и подчертава, че женските гениталии страдат повече от мъжките.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *