Нервите в Благоевград бяха изопнати докрай, в социалната мрежа избухна компроматна война със записи за купуване на гласове, привикаха новоизбрания съветник Б. Стойчев да дава показания в Първо РУ

Напрежението и страстите вчера стигнаха точката си на кипене и се изродиха в компроматна война със записи между привържениците на двамата кандидати за кмет на Благоевград Румен Томов и Атанас Камбитов. В ранния следобед в социалните мрежи се завъртя запис, снет очевидно от охранителната камера на една от дървените борси на бул. „Пейо Яворов” под хотел „Езерец”, на която по думите на разпространителите се вижда как кметът Атанас Камбитов слиза от аудито си и се среща с хора от черен джип. Внушението на записа е, че това е момент на сделка за купуване на гласове. Качеството на записа обаче е толкова лошо, че твърдението е почти невъзможно да бъде доказано, а минути по-късно защитници на Камбитов в един глас ревнаха, че това е груба манипулация, а записът не бил с вчерашна дата, а е от 1 ноември.

Последва мълниеносна контраатака и в социалната мрежа се тиражира друг клип, на който новоизбраният съветник от листата на БСП Бисер Стойчев с няколко пъти горелия си мерцедес е заснет да се среща с двама души в центъра на село Изгрев. Малко след това двамата се отдалечават и броят някакви пари точно срещу дебнеща нарочно камера. Час по-късно самият Бисер Стойчев направи на страницата си следното изявление: „Току-що излизам от Първо РУ, където бях привикан по сигнал на ГЕРБ за качен някакъв безумен клип, постановка, в която разпространяват, че съм раздавал някакви пари. Определен съм за наблюдател на независимия кандидат Румен Томов, момчето в джипа, с което си говоря, се казва Янко и се познаваме от деца, а темата, за която разговаряме, е съвсем различна от изборите. И той даде своята версия и показания в полицията и ще потвърди моите думи”, каза Стойчев.

Видеообръщение след компромата направи и заснетият от камерата Янко, който заяви следното: „Казвам се Янко Попдимитров, във връзка с клипа, качен в социалните мрежи, мога да кажа само, че съм роден и живея в Айдарово /Изгрев/. Отивам да гласувам като всеки нормален гражданин, това, че познавам дадено момче във връзка с професионалните ми неща, защото продавам и се занимавам с телефони… Човекът ме е питал като хората дали имам някакъв телефон и накрая те спекулират с това нещо. Отидох да гласувам с брат ми, вижда се ясно на видеоклипа. Дадох му телефон, лошо ли е, че отивам с брат ми да гласувам в моята секция… И какво, кой печели от тоя клип, кой го е снимал…?”.

ЕКИП „СТРУМА”

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *