Неувереността във външния вид пречи на желанието за секс при жените

Неувереността във външния вид пречи на либидото на жените. Това показват резултатите от проучване, публикувано в “Journal of Sexual Medicine”.
„Когато мъжът се намира във върховата точка на екстаза, него изобщо не го интересува как в момента изглеждат гърдите на партньорката, той дори не си отваря очите“, обяснява Синди Местън – психолог и автор на изследването. 
Според специалиста, дамите правят грешката да игнорират сигналите на собственото си тяло по време на секс, което им пречи да изпитат възбуда.
„Мъжете нямат никаква връзка с това, въпросът е само в женската самооценка”, казва още Местън, според която не само неувереността при жените помрачава представянето им в леглото.
Друг фактор, който може повлияе отрицателно на либидото, е разминаването между физиологичната и субективната възбуда. До момента се твърдеше, че те са взаимосвързани, но според проучването това важи само при мъжете, но не и за жените.
Според Мередит Чивърс, на дамите им трябва повече време, за да може размът “да настигне” тялото. Сексологът от университета в Торонто обобяава резултатите от над сто научни изследвания, проследяващи нивото на физиологична възбуда при мъже и жени по време на еротични филми. Тя посочва, че колкото по-дълго жените гледали видеото,  толкова по-съгласувано се проявяват двата типа възбуда.
„Повечето жени не се заслушват особено в сигналите, които им изпращат половите органи, ние не сме научени да им обръщаме нужното внимание“, отбелязва Местън и посочва, че затова често им трябва време да се настроят и затова им помагат ласките преди любовната игра.
„Женските полови органи са малки по размер и незабележими и промените, които настъпват в тях, не се набиват толкова на очи, че да предизвикат в съзнанието ответна реакция и настоятелно желание да се удовлетворят исканията на тялото. Ако мъжът изпитва силна ерекция, той по никакъв начин не може да не я забележи, затова и реагира по съответния начин“, казва сексологът.
Според експертите, различната степен на съгласуваност между субективната и физиологичната възбуда при двата пола може да се дължи на редица биологични причини. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *