Неуспелият кандидат за кмет на Сапарева баня Я. Дамянов предложението за зам. председател на ОбС

Синът на съветника на президента Георги Първанов Илия Дамянов – Явор Дамянов, е спряган за зам. председател на ОбС в Сапарева баня. Той е лидер на общинската структура на БСП в курортния град.
Както “Струма” писа, Явор Дамянов се включи в битката за кметския стол срещу Калин Гелев и независимия Костадин Николов, но не успя и влезе като общински съветник от БСП в минипарламента в Сапарева баня заедно със съпартиеца си Н. Фарфаров, който беше зам. председател на ОбС в предишния мандат. В политическите среди в малката община се коментира, че зам. председателското място на Явор Дамянов е реверанс към БСП за подкрепата на балотажа за Калин Гелев, който стана за втори път кмет на курортната община. 
Репортер на “Струма” се свърза по телефона с Явор Дамянов, ето какво отговори той на въпроса дали е получил предложение да бъде издигнат за зам. председател на ОбС в Сапарева баня:
“Досега никой не ме е търсил да ми предложи този пост. Ако ме издигнат за зам. председател на предстоящото заседание, първо ще се консултирам с членовете на ръководството на БСП, и ако те ме подкрепят, ще приема?, заяви той.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *