Неуспял кандидат-депутат прави в Разлог цех за добив на етерични масла

Едно от знаковите лица на партия „Възраждане“ – бизнесменът Рали Ралев, който през 2017 г. бе водач на търговищката листа на партията за депутати, заедно със съдружника си Цветан Христов Кадрев правят в промишлена сграда в Разлог цех за добиване на етерични масла от черен бор, бял бор и ела чрез дестилация.

Двамата действат от името на съвместната им фирма „Форест ойл“ ЕООД, чийто собственик на капитала е друга тяхна обща фирма – “Р.С.Р. България” ООД, в която Ралев е инвестирал 3 лв., а Кадрев – 7 лв.

„Форест ойл“ възнамерява да добива модерните през последните години етерични масла в помещение от 200 кв.м, а да ги съхранява в отделно обособен склад за готова продукция. В помещението ще бъдат монтирани котел на твърдо гориво, парен генератор, 2 дестилатора, 3 флорентински съда, 3 охладителя и 1 дробилка.

Фирмата на неуспелия кандидат-депутат и съдружника му, която е със софийска регистрация, от 2 г. се занимава с производство на висококачествено етерично масло от бял бор. Миналата година тя бе сертифицирана в Германия за биопроизводството на 60 кг масло от хвойнови връхчета и тон и половина – от бял бор. Сертификатът й обаче изтича на 31 август 2019 г. и вероятно следващият ще е свързан с новото производство в Разлог.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *