САМО В STRUMA.BG! Подробности за огнения инцидент в „Грамада“, пострада бащата на футболист от „Пирин“/Бл/

Бащата на футболиста на „Пирин“/Бл/ Антон Костадинов – Любчо, пострада вчера при лумналия пожар на ул. „Дунав“ в квартал „Грамада“ в Благоевград. Той е с контузия на гръдния кош, има счупени ребра и е приет за лечение в хирургия на благоевградската болница.

Бащата на футболиста пострадал при опита си да помогне на огнеборците за овладяване на огнената стихия, която се разрази вчера около 15 ч., когато температурата в Благоевград бе около 35 градуса. Костадинов паднал от гараж и наранил главата и тялото си. След потушаването на огъня пострадалият потърсил лекарска помощ в МБАЛ – Благоевград. Порезната раната на главата му е била обработена и веднага е настанен за лечение на гръдната контузия.

Пожарът в „Грамада“ обхвана три двора, според коментарите на живеещите в района огънят тръгнал от барака, която е обшита с ламарини. Оттам се прехвърлил през мрежата в съседните два двора и засегнал гаражите.

На място пристигнаха три пожарни автомобила, а на местопроизшествието дойде и началникът на Районната пожарна служба Боян Кондуров, въпреки че е в отпуск. По чудо няма опожарени автомобили в гаражите, нито на улицата, но от силния огън и горещината са се изпочупили прозорците на една от съседните къщи.

Пушекът обхвана целия квартал, обгазени хора няма, въпреки че гъст дим се виждаше и обезпокои дори и жителите на съседния квартал „Запад“.

„Изгорели са дърва и книги, нямам представа как се е запалил огънят“, каза пред „Струма“ служителят в „Топливо“ Румен Ангелов, чийто навес изгоря.

Собствениците на складираните дърва в единия от дворовете по същото време били на море.

ЕКИП „СТРУМА“

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *