HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Нещо се обърка! Провери сама ли проваляш връзката си

Когато нещо се обърка във връзките ни, често обвиняваме партньорите си. Но за да ги изградим са необходими двама, затова е невъзможно само едната половинка винаги да е виновна за всичко.

Ето 6 знака, че нещо не е наред в отношенията с партньора ви. Вие сте тази, която унищожава връзката ви, ако…

1. Пристрастена сте към джаджите

Ако прекарвате по-голяма част от свободното си време на телефона си, това може да е пристрастеност, която да навреди на връзката ви, са открили учените от Университета на Аризона. Опитайте се да смените с нещо друго – четене на книга, готварство или нещо творческо. Използвайте специална апликация, която да ограничава времето ви в интернет.
2. Не може да си поставите приоритети

Ако имате наистина натоварен график, който не включва личен живот, просто си направете списък с най-важните неща за вас. Може да използвате и специална апликация. Също така същестува методът 2/2/2, който помага да спасите романтиката във връзката си. Той се състои в това: Ходете на среща с любимия си веднъж на 2 седмици, ходете някъде за уикенда веднъж на 2 месеца и за по-дълга ваканция веднъж на 2 години.

3. Не показвате подкрепа

Едно просто “благодаря” изглежда толкова тривиално, че много забравят да го казват. Въпреки това, ако любимият ви направи нещо добро за вас, не го приемайте за даденост. Всеки има нужда от мила дума, затова благодарете на половинката си за малките неща, които прави за вас.

4. Говорите формално

Хората, които се обичат, си говорят открито и откровено. Споделяйте вашите емоции и детайли от деня си и се изслушвайте. Помислете за нетривиални въпроси. Вместо “Как беше денят ти?, опитайте “Какво беше най-интересното нещо, което ти се случи днес” или “Какво те накара да се засмееш днес?”.  Ако партньорът ви разстрои по някакъв начин, го кажете без укор.

5. Ядосвате се за дребни неща

Не се опитвайте да променяте половинката си. Неговите особености са това, заради което го обичате. По-добре го накарайте да види резултатите от своите действия заради него. Ако мъжът ви разхвърля чорапите си навсякъде, кажете му, че те ще бъдат изпрани, само ако са в едно конкретно място. Когато му свършат чорапите, няма да има нужда от думи.
6. Не може да преговаряте

Концентрирайте се върху разрешаването на проблемите заедно. Опитайте се да дискутирате, преди да достигне спорът точка на кипене. Когато имате важен разговор, докосвайте партньора си, за да го накарате да се почувства комфортно. И помнете правилото – един проблем, един разговор. По време на спор, излезте от стаята дори за минута. Когато се успокойте, разговорът ще бъде по-продуктивен.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *