Нещо страшно се случва с Кристиян Костов! Секта протяга ръце към сензацията на “Евровизия”

Сензацията ни от последното издание на „Евровизия“ Кристиан Костов сериозно е залитнал посибирската секта на руския мистик Висарион „Град на слънцето”, научи HotArena.

Харизматичният водач на многохиляден култ сам се обявява за Христос, а нашето момче попаднало в лапите на негов верен последовател – известния руски композитор Василий Агапкин, писа „Таблоид“.

Религиозният екстремист обещал на Кристиан, че църквата на лъжепророка може да сбъдне най-голямата му мечта – да финансира обучението му в музикалния колеж „Бъркли“. Костов е с одобрени документи за най-елитното музикално школо в света, но таксата за курса на обучение възлиза на колосалните 200 хиляди долара, които семейството му не може да си позволи.

Тогава на сцената излязъл Агапкин с неустоимо предложение. На първо време Кристиан трябвало да се запознае с основните беседи на Висарион. Наивното и объркано нашенче с руска кръв приело нещата като на шега, но в последните месеци играта загрубяла. Новоизпеченият ментор на певеца започнал да му поставя задачи за укрепване на духа и тялото, накарал го да стане вегетарианец и пълен въздържател. Отначало майката и таткото на Кристиан се радвали, че синът им има и други интереси встрани от музиката и контактува с влиятелни и сериозни хора, но постепенно започнали сериозно да се притесняват за здравето му.

Сред петте хиляди официални членове на църквата на Висарион има поне няколкостотин българи, а в световен мащаб поклонниците му са стотици хиляди. Историята на Висарион е като диагноза от лудницата – една сутрин милиционерът Сергей Тороп просто се събудил и решил, че е живият бог на земята. Така отишъл да живее в Сибир, прекръстил се на Висарион и започнал да събира последователи. Близки на хора, които са станали последователи на Висарион, разказват как са загубили роднините си.

„Всичко се дава на Висарион, на сектата. След като й взеха всичко, я зaхвърлиха”, разказва русначе за майка си. „Имаше 10-12 годишни деца, които вървяха със слушалките и слушаха лекциите на Висарион. Той и това искаше – да се слушат само неговите лекции, да не се гледа телевизия“, спомня си пък мъж, който е бил в сектата няколко години.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

  1. Мм

    Божеее, не спирате да бълвате лъжи! Първо – Кристиан е приет с пълна стипендия в Бъркли и няма нужда някой да плаща нещо. И второ – онзи ден беше публикувал снимка в инстаграм на която ядеше месо. Така, че и това с вегетарианеца не върви! Изобщо нямам думи за глупавата информация, дето само някой болен мозък може да измисли!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *