НЕ боядисвайте спалнята в тези цветове

Човек прекарва почти една трета от живота си в спалнята. Сайтът “Рийдърс Дайджест” сподели кои пет цвята НЕ се препоръчват за стените на спалнята.

Черно 

Освен че затъмнява помещението, черният цвят създава илюзията, че помещението е по-малко от действителните си размери. И въпреки че тъмнината може да ви помогне да заспите по-бързо, това ще затрудни сутрешното ви събуждане. Освен това на психологическо ниво тъмнината потиска човешката енергия.

Неонови цветове 

Експертите са категорични, че те трябва да се избягват, тъй като предизвикват възбуда и прилив на допълнителна ненужна за спалнята енергия. Неоновите цветове със сигурност ще ви попречат да се отпуснете.

Жълто 

Жълтият цвят обикновено се асоциира със светлината и слънцето. И въпреки че този оптимистичен цвят е отличен за началото на деня, вероятността да затрудни заспиването вечерно време е много голяма.

Червено 

Както и жълтият, този цвят е “емоционален” и се използва, за да предизвиква страст и еуфория, а понякога и ярост.

Тъмносиво 

Тъмните цветове предизвикват усещането за мрак и тежест. Това може да потисне желанието за ставане сутрин. Ако все пак предпочитате тъмни цветове, може да боядисате част от стаята с такива, но все пак нека не бъдат основните в спалнята ви.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *