Не ги носете! Дрехите убийци

Жените често пренебрегват комфорта, за да бъдат в крак с модните тенденции. Някои от най-актуалните облекла обаче крият сериозни опасности за здравето.

За дрехи убийци се смятат тесните дънки, които са на почит през последните години. Те оформят, издължават и правят оптически по-слаби женските крака, но носят риск от трайни мускулни увреждания. Лекарите са на мнение, че този тип панталони могат да предизвикат подуване, целулит и дори да засегнат някои от най-важните човешки нерви. Има случаи, в които дами са били приемани в болници заради твърде тесни дънки, които са причинили схващане на нерв. Ако искате да бъдете модерни и същевременно да не вредите на здравето си, подбирайте еластични модели, с които ще ви бъде удобно.

Не по-малко опасни са и обувките на висок ток. Те са топтенденция в модата вече десетилетия, но болестите, които докарват, не са една или две. Токчетата могат да причинят болки в краката, кръста, коленете, прищипвания на нерви, деформация на пръстите и най-страшното – изкривявания на гръбнака. Равните обувки обаче също не са решение. Твърде ниските модели предразполагат към изкривявания, болки и дори проблеми с нервните окончания. Ортопедите смятат за най-безопасни обувките на платформа, които създават сигурност и удобство, а оптически вталяват фигурата. В черния списък с опасни за живота дрехи попадат и корсетите.

Днешните модели не могат да причинят задушаване, както се е случвало през миналите векове, но все още имат ужасяващ ефект върху тялото. Мит е, че носенето на корсет помага при отслабване. Това, което може да ви причини, са задух, инфекция на белите дробове, разместване на стомаха и травми на ребрата. На същия принцип действа и стягащото бельо, което се превърна в хит на пазара напоследък. Според експертите то трябва да бъде забранено, защото силният му натиск деформира органите на жените. Твърди се, че то притиска долната част на стомаха, което увеличава риска от язви и дори рак на хранопровода. Лекарите са категорични, че подобен тип бельо пречи на дишането и може да доведе до пристъпи на паника. Освен това женските крака също могат да пострадат, защото се сковават. Лоша циркулация, кръвни съсиреци, разширени вени и подути глезени са още няколко от множеството здравни опасности, които вървят ръка за ръка със стягащото бельо.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *