Не дремете в самолета при излитане и кацане

По време на излитане и кацане е по-добре да останете будни – това ще помогне да се избегнат сериозни здравословни проблеми, предупреждават медици. Ако имате дълъг полет през останалата част от времето можете да спите спокойно, основното е да изберете правилните условия за това, каза PR-директорът на Biletix и световен пътешественик Григорий Луговой пред ТАСС,съобщава Дарик.

“Сънят по време на излитане и кацане може да бъде опасен за здравето: има значителна промяна на налягането в салона на самолета и затова каналът, свързващ кухината на средното ухо с евстахиевата тръба се стеснява в средното ухо. Ако не погълнете слюнка или не се прозявате по това време, това може да доведе до появата на кървене от носа, главоболие, в най-критичните случаи – увреждане на тъпанчето“, каза той.

Излитането и кацането са не само най-опасните моменти по време на целия полет /въпреки че рисковете тук да пострадате сериозно са много по-малко, отколкото по време на пътуване с кола/, но и важни от гледна точка на здравната профилактика

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *