HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ! Край на опашките в КАТ!

Премиерът ме убеди и казваше, че ако до вторник съм готов, в сряда ще се гласува постановление на МС да се отпуснат средствата за компютри, обслужващи места, гишета, които представители на МС са проверили и са докладвали на министър-председателя, че трябва да се променят. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев, съобщава Фокус.

„Те са видели такива неща, които трябва да се променят. Например, табелите. Всичко това трябва да бъде уеднаквено, опростено, да е много лесно за гражданите, да се упътват. Даже не са и необходими много средства, но каквито и да трябват, това беше уверението. Благодаря на премиера и във вторник ще съм готов с това. Ще продължим работата си с оперативното ръководство“, обясни Радев.

„Събрали сме се в голям състав тази сутрин. Премиерът и той е тук. Изписах 3 страници със задачи към МВР. Това са предизборни обещания и ние се опитваме точка по точка да ги спазваме. Няма как да не се върнем и особено във тази „война“, която обявихме, по пътищата. Част от тях е свързана с КАТ. Днес близо 2 часа си говорим за това. Тези проблеми са свързани освен с МВР, и с МО. Говорихме с шефа на НАП, главния секретар на МВР, професионалното ръководството, униформени полицаи от КАТ“, допълни силовият министър.

По думите му всичко това е с фокус да намалят тази администрация, тази тежест и особено опашките в КАТ. „Това, което се е случило и през последните дни и месеци, няколко години. Проблемите са натрупвани, опитахме се да ги адресираме и да направим стъпки в два плана. Първо, в началото какво трябва да направим на територията на КАТ, какво можем да ускорим сега, за да намалим този натиск и какво ще направим с тази електронизация“, поясни Радев и добави, че трябва да се купува хардуер, да се сменя софтуер. По думите му всичко това и по областните дирекции е обсъждано детайлно. „За мен е много важно, че имаше такива експерти, защото нещата опират освен до МВР, но и до другите министерства. Ние не се отказваме от това, а по всички линии, както водим борба със загиващите по пътищата, за да ги намаляваме, това минава и през КАТ и службите. И г-жа Фандъкова беше тук, чувал съм, че по 1000 автомобила на ден преминават през КАТ-София. В пикови моменти надминават 900 на ден автомобила. Като се започне буквално от тоалетните в КАТ, условията, в които работят хората, компютрите, всичко това сме обсъдили“, каза още Валентин Радев.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *