НЕ Е ЛЕСНО БАБА ТИ ДА Е КРАЛИЦАТА! Неподозирани разкрития за вътрешния кръг на кралското семейство

Обикновените хора се обръщат към кралица Елизабет Втора с „Нейно кралско величество“ и придружават обръщението с поклон и израз на любезност. Но зад кулисите отношенията са доста по-неформални, разказват от “Новини Лондон”.

Потребител на сайта Quora зададе въпрос: „Как внуците на кралица Елизабет се обръщат към нея на четири очи?“. Макар че отговорите варират, проучване на “Индипендънт” показва, че внуците на кралицата са й измислили обръщения, изразяващи обичта им към нея.

Уилям и Хари окуражаваха баба си при нейната неочаквана, спираща дъха роля на церемонията по откриването на Олимпийските игри през 2012 г. При вида на баба им, която се появи заедно с Даниел Крейг като Джеймс Бонд, принцовете извикаха с цяло гърло: „Давай, бабо!“.

Но това не е единственото име, използвано от Уилям и Хари. Според светския хроникьор Ричард Кей веднъж в Бъкингамския дворец малкият Уилям казал на баба си „Гари“. Когато служители на двореца попитали „Кой е Гари?“, кралицата отговорила: „Аз съм Гари“. Уил още не се е научил да казва „Granny” (бабо – английски език, бел. ред.), обяснила Елизабет.

Тригодишният правнук на Елизабет Втора принц Джордж също има любвеобилно обръщение към кралицата, както стана ясно от интервю, излъчено по телевизия ITV миналото лято по повод 90-годишнината й.

Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън сподели, че Джордж нарича баба си „Ган Ган“. Но това не е просто мило обръщение, а е израз на дълготрайна кралска традиция. Американският биограф Кити Кели твърди, че принц Чарлз, Уилям и Хари също се обръщали така към своята прабаба.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *