Не пийте кафе с мляко, вижте защо

Кафето е една от любимите ви напитки? Обичате ли кафе с мляко? Не можете да го пиете без мляко или сметана? Разберете как кафето с мляко може да повлияе на вашето здраве.

Пиенето на кафе с мляко или сметана не е най-добрата комбинация за нашето тяло.

Тази комбинация има много лош ефект върху дванадесетопръстника, а впоследствие започва да деактивира панкреаса. След това блокира целия жлъчен мехур.

Ако по някаква причина жлъчният мехур не работи правилно, получаваме множество други здравословни проблеми. С течение на времето се появяват спазми и болка в лумбалния гръбначен стълб, този хроничен дефицит причинява болезнен запек.

Жлъчният сок, който не влиза в дванадесетопръстника, се утаява, когато напуска жлъчния мехур, и там се образува жлъчен пясък. По-късно могат да се образуват големи и животозастрашаващи камъни в жлъчката, които в крайна сметка напълно запушват жлъчния мехур.

Липсата на панкреатичен сок причинява силно подуване (метеоризъм). 

В допълнение, кафето съдържа голямо количество разяждаща оксалова киселина. И ако бъбреците не отделят бързо това вещество с урината, тогава пясъкът с урина лесно се образува от кристали на оксалова киселина. По-късно се образуват големи, много болезнени и опасни камъни в урината.

Ако в организма постоянно присъства твърде много оксалова киселина, тя се абсорбира в тялото и се отлага в ставите и мускулите. Появява се силна болка (особено през нощта – както в гръбначния стълб, така и в големите стави). 

Така че, ако мислите малко за здравето си, пийте любимото си кафе без мляко и сметана и то само в малки количества! И с него или веднага след кафе, никога не яжте висококалорични десерти, пише zdrave.to.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *