Топ теми

Не пийте престоял чай – опасен е

При неправилно запарване на чай напитката може да се превърне в отрова за човешкия организъм, предупреждава германското издание „Фокус”.

По информация на Федералния институт за оценка на риска, чаят като природен продукт може да съдържа бактерии, дрожди, плесени или патогени, подобни на салмонелата. Затова е необходимо при приготвянето на напитката да се спазват стриктно инструкциите на производителя. Кипящата вода убива нежеланите микроби.

Билковите и плодовите чайове трябва да престоят във вряла вода поне пет минути. Експертите не съветват да се пие чай, настройката от която е престояла няколко часа, защото това може да бъде опасно за организма.

Ако повечето микроби умират при варене, спорите оцеляват и могат да покълнат в топлата вода.

В края на 2019 г. група китайски учени откриха, че зеленият чай може да се използва за терапия на клетъчно ниво. При нея специфично вещество активира група от инжектирани в организма стволови клетки. Клетъчната терапия се използва при борбата с наследствените заболявания и рака, както и при труднолечими сърдечно-съдови, невродегенеративни и автоимунни болести.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *