Не пуснаха предсрочно от затвора Канибала от Ротенбург

Германски съд отхвърли искането на канибал да бъде освободен предсрочно от затвора, предаде БТА.

Армин Майвес, който беше осъден за убийство и нарушаване на покоя на мъртвите, излежава доживотна присъда в затвора. В Германия е практика хората с доживотни присъди да бъдат освободени предсрочно, след като са изтърпели 15 години от тях. Съдът в град Касел обаче отхвърли искането за предсрочното освобождаване на Майвес, след което апелативният съд във Франкфурт отхвърли и обжалването на решението.

В решението на съда във Франкфурт се казва, че съдиите на по-долната инстанция правилно са определили след препоръка на експерти, че “към момента не са налице благоприятни изгледи” за бъдещото му поведение.

Майвес беше арестуван през декември 2002 г. заради смъртта на Бернд Юрген Брандес. Майвес заяви, че Брандес се бил отзовал на негова обява в интернет за млад мъж за “убийство и консумация”, както и че Брандес пожелал да бъде убит с нож, след като изпие цяло шишенце с лекарство, за да изгуби съзнание. Майвес направил видеозапис на убийството.

През 2004 г. той беше признат за виновен за предумишлено убийство и беше осъден на 8,5 години затвор, но прокуратурата обжалва присъдата. Федералният съд не прие така формулираните обвинения в убийство, отмени присъдата и нареди делото да бъде върнато за ново разглеждане с мотива, че съдът на по-долната инстанция не е взел под достатъчно внимание сексуалните подбуди за убийството. При повторното разглеждане на делото Майвес беше признат за виновен в убийство и получи доживотна присъда през 2006 г.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *