Не хвърляйте черупките, лекуват тези тежки болести

Калцият има много важни функции в работата на организма. Освен създаването на костна маса и предотвратяване на коварната остеопороза, калцият нормализира функцията на нервите и мускулите, регулира сърдечния ритъм и съня. Той е важен и за правилната работа на клетките в организма, за здрави коса и кожа, пише delo.bg.

Има много фактори, които „изхвърлят“ калция от тялото – твърде дългото седене на едно място, пиенето на кафе, алкохол и газирани напитки. Бременните жени, жените в менопауза, по-възрастните мъже и хората, които страдат от нарушения в храносмилането са особено уязвими заради липсата на калций.

Знаете ли, че черупките от яйца съдържат 90% калций и са естествен източник на минерали?

Организмът лесно ги абсорбира поради химичния им състав, който е почти идентичен с този на човешки кости и зъби.

Редовен прием не само лекува симптомите на недостиг на калций и спира развитието на остеопороза, но и помага при висок холестерол и високо кръвно налягане. Приемът на яйчени черупки стимулира костния мозък да произвежда кръвни клетки.

Яйцата съдържат желязо, мед, манган, цинк, флуор, фосфор, хром и молибден. Ето защо повечето

Диетолози препоръчват консумацията не само на яйца, но на черупките от яйца като много ефективен начин за доставяне на калций в организма.

Взависимост от възрастта на човек, препоръчителната доза е от 1,5 до 3 грама натрошени яйчени черупки.

Ето при какви болести и състояние на организма може да ги използвате:

Измийте добре 8 яйца, изсушете ги и ги счупете. Изсипете върху натрошените черупки сока на 2 лимона и ги оставете в хладилника за няколко дни. Когато яйчените черупки се напоят и омекнат, прецедете течността и я смесете с 1 литър домашна ракия и 1 килограм мед. Оставете сместа да престои 7 дни преди употреба. Консумирайте по 1 чаена лъжичка два до четири пъти на ден след хранене.

1. Смесете една чаена лъжичка смлени черупки от яйца с една супена лъжица захар и една супена лъжица счукани сурови орехи. Приемайте по една чаена лъжичка от тази смес три пъти на ден в продължение на 20 дни.

2. С върха на ножа вземете счукани черупки от яйца и ги смесете с 2 супени лъжици лимонов сок. Когато яйчените черупки омекнат, добавете 100 мл горещо мляко. Приемайте 2 пъти по 50 мл на ден – сутрин на гладно и вечер преди сън.

Измийте 4-5 яйца, счупете ги и поставете черупките в 3 литра вода. Съхранявайте тази смес в хладилника до 7 дни и я използвайте като питейна вода. Пийте две до три чаши дневно с малко лимонов сок.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *