Никола Минчев няма да е председател на парламента след ротацията

Промяна в ротационното споразумение на властта. Никола Минчев няма да заеме председателското място в Народното събрание след смяната на премиера, какъвто беше първоначалният план. Причината – ще поведе листата за евроизборите. Решението за това обаче още не било взето. 

„Решенията са съвместни, а не еднолични. Подхождаме доста сериозно към предстоящите европейски избори, защото си даваме сметка колко са важни за нас. За ПП това е първият такъв вот и нашата цел е да направим сериозна листа, да имаме сериозно представителство в ЕП“, каза още Минчев. 

Все още не ясно дали ПП ще се яви на евроизборите в коалиция с ДБ.

„Това е въпрос на разговори, които се водят между двете формации. Моето лично мнение е, че е добре да показваме единство, както и местните избори“, заяви политикът.

Ако ПП и ДБ все пак решат да се явят с обща листа, всички предложения тепърва трябва да бъдат одобрени официално от формациите в коалицията. 

А по неофициална информация позицията на Росен Желязков в НС ще заеме Атанас Атанасов от „Демократична България“. Той обаче не потвърди. Източник: Нова телевизия

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *