Топ теми

Кметът на Г. Делчев В. Москов сред петимата заместници на Корнелия Нинова в БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предложи пред Националния съвет да има петима заместници в партията. Предложението и беше прието със 136 гласа “за” и 9 “въздържали се”.

Това са Кристиан Вигенин, които ще поеме международния ресор, Владимир Москов – местната власт, Атанас Зафиров – коалиционната политика, а Янаки Стоилов ще е председател на комисията по идейно развитие и зам.- председател. Ирена Атанасово е петото предложение за зам.-председател, тя ще отговаря за публичните политики. Секретари на изпълнителното бюро пък ще са Вяра Емилова и Христо Проданов.

Националният съвет на БСП се събира на първото си заседание, две седмици след като приключи 50-ият конгрес на социалистите. 

Повечето критици на Нинова отпаднаха от Националния съвет – Сергей Станишев, Михаил Миков, Георги Пирински, Димитър Дъбов. Все пак в редиците на партията останаха критици като Кирил Добрев, Георги Гергов, Драгомир Стойнев. Затова днес изборът е важен – освен, че ще бъде избрано Изпълнително бюро, ще бъде видяно и кои са привържениците на Нинова в това управление.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *