Новата бензиностанция в промишлената зона на Благоевград отваря до дни, шофьори се надяват на по-ниски цени

Новата бензиностанция в промишлената зона на Благоевград е напълно завършена, но не работи, въпреки че дори има назначен персонал. Каква е причината, питат се шофьори. Търговският обект,  който включва още газстанция и автомивка, бе построен в двора на бившия Текстилен комбинат, след като теренът е закупен от фирма „САКСА“ ООД, която свързват с бизнесмена Веселин Марешки.

Около изграждането имаше известни спънки, строежът беше замразен, след това отново бе подновен и през лятото на миналата година бе приключен. Откриването на бензиностанцията на „Круиз“ предстои съвсем скоро, научи „Струма”, предстоят някои довършителни работи, но вече е назначен управител и персонал.

Надеждите са заради очаквани по-ниски цени да има голям интерес от благоевградските шофьори. Още повече че цените на горивата продължават упорито да пълзят нагоре. С 5 стотинки се е повишила само за последните 10 дни цената на дизела. В четвъртък в големите търговски вериги ОМV, „Шел”, „Петрол”, „Лукойл”, „Еко” литър дизел се продаваше на цена 2,34 лв. а газта се търгуваше на 1,02 лв., само в „Шел” бе 99 стотинки. С две стотинки по-евтин беше дизелът на бензиностанцията на „Газпром” – 2,32 лв., газта се предлагаше за 0, 99 лв.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *