Новата власт счупи рекорда за най-бързо награждаване на „Спортист на годината в Благоевград“

Новата политическа власт счупи рекорда за най-бързо награждаване на „Спортист на годината в Благоевград“, водещият Борис Николов даде финала точно след 79 минути, а семплият сценарий нямаше почти нищо общо с помпозните и скъпи тържества от последните няколко години. Единственият външен официален гост бе Неврокопският митрополит Серафим, в обраната церемония бяха ангажирани само местни изпълнители. Те обаче в никакъв случай не отегчиха близо 600-те зрители в зала „Скаптопара“ и се справиха отлично с развлекателната част. Организаторите изправи на нокти определената за номер 1 за 2019 г. при мъжете и жените Албена Ситнилска. Световната шампионка по таекуон-до /версия ITF/ и кикбокс /лайт контакт/ дойде последна от останалите в Топ 10, секунди преди обявеното за 19.00 ч. начало, заедно с дъщеричката си и успокои домакините. Това контрастираше с предишните й 4 избирания за кралица на спорта в областния център на Пиринско /2012, 2013, 2014, 2017 г./, когато бе на линия поне четвърт час по-рано, заобиколена от съотборници и треньори от голямото семейство на „Фолкън“ /Бл/. Преди около 2 месеца най-титулуваната ни таекуондистка изненадващо се премести в „Армеец“ /Сф/, където вероятно се коренят причините за късното й появяване в залата. А. Ситнилска вече е едноличен лидер по спечелени призове от анкетата. Зад нея с по 4 титли остават наставникът на „Фолкън“ Тодор Козладеров /2003, 2004, 2005, 2006 г./ и замразилият активната си състезателна кариера в канадската борба Георги Гайдарджиев /2008, 2009, 2010, 2011 г./. Докато майсторът по корейското бойно изкуство едва ли планира нова атака на световните и европейски върхове, за най-младия почетен гражданин на Благоевград /р. 1990 г./ няма да е проблем да се върне за някой и друг медал на желязната маса, в случай че иска да настигне Албена.

За пореден път не можаха да пристигнат всички от десетката. Сега липсваше новата надежда на местната спортна гимнастика Мартин Мишев. Класираният на осмо място тийнейджър бе ангажиран…. Неговото място за обичайната снимка на сцената с кмета Румен Томов зае президентът и треньор на „Пирин Благоевград 2011“ Александър Марков.

За цялостен принос към спорта бяха наградени навършилият 80 г. дългогодишен хандбален деятел и бивш учител по физическо възпитание и спорт в ПГИ „Ив. Илиев“ Иван Пелтеков и любимият преподавател на стотици студенти в ЮЗУ „Н. Рилски“ доцент д-р Евгени Кавдански, а с приз за високи постижения бе удостоен боксьорът на „Пирин“ Емануил Богоев, който преди броени дни спечели купа за второ място и най-добър двубой на международния турнир в Нови Сад /Сърбия/. Награди получиха и спортистите в неравностойно положение от „Пирин спорт 2013“ Любомир Траянов и Анжела Секулова, както и от „Достоен живот“ – Васил Тодоров и Виктория Лазарова. Церемонията завърши с коктейл във фоайето на зала „Скаптопара“, където част от гостите и спортистите вдигнаха наздравица за бъдещи успехи.

ИВАН ДЕЛЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *