Новата вълна на коронавирус помете шведските надежди за стаден имунитет

Новата вълна на коронавирус се оказа толкова мощна, че помете дори надеждите на Швеция за изграждане на стаден имунитет. Властите промениха стратегията си за борба с COVID-19 поради увеличаването на заболеваемостта, пише „Дейли Мейл“.

Страната, която по време на първата вълна на пандемията, за разлика от други европейски държави, се противопостави на всякакви ограничения, сега е принудена да въведе локални карантинни мерки.

Новите правила, които трябва да влязат в сила в понеделник, ще позволят на регионалните здравни власти да посъветват гражданите да избягват обществени места и да наложат ограничения за ползването на обществения транспорт. В същото време се посочва, че новите правила ще бъдат предложени като препоръки, а не като изисквания, а шведските власти не планират да въвеждат глоби за неспазване.

Както отбелязва вестникът, епидемиолозите следят отблизо ситуацията в Швеция през цялата пандемия поради отказа й да въведе национална изолация. Фактът обаче, че броят на случаите в страната е започнал да расте от септември, показва, че надеждите на шведските власти за формиране на стаден имунитет не са се сбъднали.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *