Новата мутация на коронавируса е открита и в Канада

В канадската провинция Онтарио са идентифицирани заразени с новата форма на коронавирусна инфекция, която по-рано беше открита във Великобритания, съобщава ТАСС, позовавайки се на изявление регионалното правителство. Заразените са двойка, която живее в района на Дърам в Онтарио, на изток от Торонто. В момента е известно, че напоследък тези хора не са пътували. Сега те са подложени на самоизолация.

На 14 декември ръководителят на Министерството на здравеопазването на Великобритания Мат Ханкок обяви, че в страната е идентифициран нов щам на коронавирус, който може да бъде свързан с бързото разпространение на COVID-19 в югоизточната част на Англия. Според него, предварителният анализ показва, че този тип вирус се разпространява по-бързо от известните щамове. На пресконференция на 19 декември британският премиер Борис Джонсън обяви, че според предварителните данни новият щам на коронавируса може да бъде със 70% по-заразен. 

Според него, обаче британските експерти все още не са намерили доказателства, че леталността на мутиралия вирус може да бъде по-висока. В момента много страни по света са прекратили въздушните връзки с Великобритания.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *