Новата седмица започва с гръмотевични бури и валежи

Времето през почивните дни ще остане слънчево и топло. Температурите дори ще се повишат с 1-2 градуса и максималните стойности на места в страната ще достигат до 30-35 градуса. Това показват синоптичните модели.

Възможни са временни увеличения на облачността, по-значителни над западните и планинските райони.
Още в късните часове на неделния ден обаче ще завали дъжд в Западна България. С това ще започне и по-съществената промяна на времето, която ще усетим в началото на новата седмица. Но тя няма да се задържи дълго и още в сряда ще започне ново затопляне.

Под влиянието на циклон, преминаващ над страната, в понеделник от запад ще започнат валежи, на места интензивни, придружени и от гръмотевични бури. Температурите ще паднат значително – с около 10 градуса в западните райони. На югоизток сутринта ще остане все още предимно слънчево и горещо, но по-късно през деня и на отделни места в Източна България ще има краткотрайни интензивни валежи и гръмотевични бури.

Във вторник вече ще се понижат температурите и в югоизточната половина от страната. Ще е ветровито, с променлива облачност и на отделни места с превалявания от дъжд.

От сряда температурите ще започнат отново да се повишават. Лятото ще се завърне с пълна сила и температурите отново ще са до 30-35 градуса. Валежи не се очакват.

Средносрочните модели на времето показват още, че до края на август времето над страната ще остане предимно слънчево и топло, без валежи.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *