HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

НОВАТОРСКА ИДЕЯ! Стая за кърмене на бебета правят в Кюстендил

В центъра на Кюстендил правят стая за преобличане и хранене на бебета. Идеята е новаторска и е на млади майки, които всеки ден „окупират” градинката пред общината с децата си. Проводник на инициативата станал общинският съветник Огнян Атанасов, към когото се обърнала младата майка Михаела Бориславова.

„Не искахме нищо луксозно, а една стая, в която да можем да влезем и да преобуем децата си или да ги накърмим, когато сме в центъра на разходка, на люлките или на пързалките”, разказаха младите майки, които вчера се бяха възползвали от хубавото време на 1 март.

„След като чакахме няколко месеца, стана ясно, че в стаята, която ще се намира до Обреден дом, ще има маса за преобуване, чешма с топла вода, а в самото помещение ще се влиза през фотоклетка”, обясни Гергана Маринчева, която е една от инициаторките.

За да се гарантира сигурността на майките и децата им, пред стаята ще има фотокамера, а вратата ще се отваря дистанционно от служителите на охраната от кметството, разказаха още младите жени.

„Стаята ще струва около 5 хиляди лева, които са залегнали в списъка с капиталовите разходи за 2017 година”, каза Огнян Атанасов и допълни, че има уверение от Общинска администрация, че обектът ще бъде готов в началото на лятото.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *