HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Новаци от Долно Осеново и старата ромска махала в Петрич се присъединяват към пиринската бундеслига

Съгласно предварителния график председателят на Областния съвет на БФС – Благоевград Александър Кабзималски проведе срещите си с участниците в V ниво на родния футбол по поречието на р. Струма. На депешата на областната централа в Петрич откликнаха 10 клуба, като през новото първенство се очаква към досегашните 12 тима да се присъедини и представителят на старата ромска махала в южния град „Мадара“. Есенните мачове от зона „Струма 2“ ще се играят в неделя, а тези от „Струма 1“ – в събота. През пролетния полусезон мачовите дни в двете зони ще се обърнат.

Стана ясно, че нов тим ще има и в „Струма 1“, след като към 10-те отбора, приключили сезон 2016/17, от тази есен ще се присъедини и тим от симитлийското село Долно Осеново, чиито емисари получават встъпителните документи днес в Благоевград.

На двете сбирки в Петрич и Сандански бяха разисквани идентични проблеми, свързани с организацията по провеждането на мачовете, размерът на таксите към институциите и охраната на двубоите. Ал. Кабзималски припомни, че съгласно наредбата неявяване на даден отбор в последните 3 мача води автоматично до самоизключване. Областният футболен шеф призова да бъде прекъсната практиката със самоволното изваждане на отборите от игра, защото това води до глоба 1000 лева и започване на следващия сезон с -6 точки. Той обърна широко внимание и на процедурата по картотекиране на футболисти, играли в Гърция.

„Необходимо е писмо до международния отдел на БФС с молба да бъде изискана жълтата карта на играча. Може даден футболист да се е състезавал в Гърция преди 5 години, ако жълтата му карта не е изискана по надлежния ред по оста федерация-федерация, ние не можем да го картотекираме. А глобата за нередовен състезател е 200 лева“, припомни благоевградският футболен началник.

Председателят на петричката съдийска колегия Емил Вангелов алармира присъстващите, че има отлив от съдийството и че ще бъдат налагани млади рефери, към които отборите участници трябва да се отнасят с търпение и разбиране.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *