HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

НОВА ВЕРСИЯ! Ето кой е поръчал побоя на нотариусите!

Отказ за изповядване на сделка е една от основните версии, по която работят столичните ченгета за побоя над нотариус Валентина Механджиева и дъщеря й. Най-вероятно става дума за закупуване на недвижим имот, парите за който са със съмнителен произход. Според закона нотариусите имат право да откажат да извършват изповядването, ако е в разрез със законовите им убеждения, коментираха разследващи пред столичен вестник.

Те са категорични, че похватът, използван за сплашване на нотариус Механджийска, е типичен за мутренските години и най-вероятно е поръчан от сиви бизнесмени от провинцията.

“Вероятно е компрометиран бизнесмен да се опита да накара чрез силови методи Механджийска да промени решението си. Затова под юмруците е попаднала и дъщеря й – за да бъде по-ясно предупреждението”, категорични са ченгетата.

Биячите са записани на видеокамери от съседен офис, които вече се изследват от ченгетата. Разпитани са и очевидци, които са видели двама високи и слаби мъже – около 190 см, да изскачат срещу двете дами и да се нахвърлят с удари към лицата им. Пострадалите обаче са с ясен спомен за случилото се и помнят лицата им. Мъжете са носили качулки, единият от тях е удрял с метален предмет тип бокс, смятат още разследващите.

Затова и все повече версиите клонят към планирано нападение. Двете жени са били в кантората в първия работен ден от седмицата и са си тръгнали около 16:30 часа към паркираната кола. Тъй като Механджийска е спирала в един и същ район, най-вероятно тя е била наблюдавана миналата седмица и биячите са преминали към действия почти незабавно.

Механджийска е със счупен нос, а дъщеря й с охлузвания по скулите и гърдите. Както първо ПИК съобщи, двете бяха изписани от болница днес. Разпитани са почти веднага, а ченгетата вече работят по горещите следи.

Механджийска се слави като безупречен нотариус сред колегите си, които излязоха със становище по случая. Те настояха нападателите да бъдат заловени незабавно.

“За 19 години никога не е имало жалби срещу нотариус Валентина Механджийска”, категоричен е председателят на Нотариалната камара Димитър Танев.

Преди време името на нотариус Механджийска бе замесено в изповядването на сделката за имота, в който живееше Николай Бареков. Именно тя е изповядала сделката за покупко-продажбата на имението на стойност 500 хиляди евро. Собственици станаха 25-годишните пиарки на настоящия евродепутат. Тогава оценители обясниха, че цената на имението е многократно занижена и не е ясно откъде младите пиарки са се сдобили с парите за покупката.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *