НОВА ВЕРСИЯ! 22-г. киргизец е атентаторът от метрото в Санкт Петербург (СНИМКА)

Руските медии продължават да лансират версии за самоличността на предполагаемия терорист самоубиец, който осъществи терористичния акт в метрото в Санкт Петербург. По информация на Пети канал, това е 22-годишният Акбаржон Джалилов, роден в киргизкия град Ош, който е получил руско гражданство. Джалилов е живеел в Санкт Петербург близо шест години.

“Именно той, по мнението на следователите, на 3 април 2017 година е задействал самоделното взривно устройство във вагона на влака в метрото, тръгващ от станция “Сенная площадь” към станция “Технологический институт”, пише Пик. Същият мъж, пак по мнението на оперативните работници, преди това е заложил още една самоделна бомба на станция “Площадь восстания”, съобщава руският тв канал.

По-рано електронният сайт “Фонтанка” написа, че заподозрян за организацията на терористичния акт е 22-годишният гражданин на Казахстан Максим Аришев. Останките на младия мъж са били намерени в епицентъра на взрива. “ТудейКЗ” предполага, че младият мъж може да е всъщност жертва, а не организатор на атентата. Аришев е бил студент трети курс в Икономическия държавен университет в Санкт Петербург. Състудентите му го описват като весел и общителен младеж.

Официални данни обаче за самоличността на терориста самоубиец все още няма.

Припомняме, че терористичният акт в метрото в Санкт Петербург стана посред бял ден на 3 април. По последни данни жертвите вече са 14 души, а още 45 са ранени.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *