Нова вечер на протести в Габрово

Поредна вечер на недоволство и протести в Габрово заради насилието на трима роми над служител в денонощен търговски магазин.

Малко преди 18:00 ч. стотици хора започнаха да се събират на площад „Възраждане“, където са разположени основните сгради на институциите.

Коментарите са насочени към общинската власт, като оценката е двузначна.

Протестът, според хората, не е насочен към ромската общност, а срещу определения манталитет на хора от тази общност – да не работят, да получават социални помощи и според тях, да живеят на гърба на другите.

Стотици протестиращи опитаха да нахлуят в следствието в града в сряда вечерта, където се намираха задържаните за побоя преди дни. След като не успяха, щурмуваха ромската махала. Нанесени са поражения в няколко къщи. След всичко това в София вицепремиерът Красимир Каракачанов свика Съвет по сигурността.

Тази сутрин Габрово осъмна под полицейска блокада. А мъжете, които бяха задържани за побоя над продавач, което стана причината за всичко това, се изправиха пред съда, предава Нова ТВ. Те остават в ареста за постоянно. Междувременно започна събарянето на незаконни къщи в махалата.

За повече спокойствие, жандармерия пази всички възлови точки в града.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *