HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Нова вирусна атака! Компютрите застрашени, използва уязвимост на операционната система на Windows,

Започналата вчера серия от кибератаки по цял свят използва уязвимост на операционната система Windows, за която фирмата “Майкрософт” вече е публикувала пач, съобщава фирмата, цитирана от АФП. Според първите анализи на “Майкрософт” вирусът използва няколко техники, за да се разпространява. Една от тях се блокира от пача MS17-010. Той е достъпен за всички варианти на Windows, от Windows XP, до последния Windows 10, съобщи говорител на компанията. Той добави, че компанията продължава да разследва и ще вземе необходимите мерки за защита на клиентите си, но ги подкани да проявяват предпазливост при отваряне на непознати файлове.

Още при атаката с вируса WannaCry през месец май “Майкрософт” беше подканила клиентите си да инсталират пача MS17-010. Уязвимостта на системата и начините за използването й бяха описани в документи, откраднати от американската Агенция за национална сигурност, припомня АФП.

Новата вирусна атака стигна и до Австралия. Първата компания, станала негова жертва, беше фабриката за шоколад “Кедбъри”, предаде Ройтерс. Производството във фабриката на остров Тасмания беше спряно след блокиране на компютърните системи. Фабриката “Кедбъри” произвежда около 50 000 тона шоколад годишно.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *