НОВА ГОДИНА ПО ДОМОВЕТЕ: Москва затяга мерките срещу коронавируса

Кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че ограничителните мерки заради ситуацията с коронавируса се затягат. Според властите през следващите седмици тя може да се влоши, предаде ТАСС.

Мерките влизат в сила от 13 ноември и ще важат до 15 януари. Те предвиждат между 23.00 и 06.00 ч. кафенетата и ресторантите, нощните клубове и другите развлекателни заведения в града да нямат право да работят. Доставката на храна по домовете остава денонощна.

Забраняват се културни, развлекателни и други подобни събития с участието на зрители, включително изложбите. Ограничението не важи за „официални събития, организирани по решение на органите на изпълнителната власт“.

Допустимият брой на зрителите в кината, театрите и концертните зали се ограничава до 25 процента от вместимостта на залата. Масовите спортни събития могат да преминават с участието на зрители, ако това е съгласувано със съответните институции.

На организациите, чиято работа е свързана с физическо присъствие на гражданите, се препоръчва да използват системата с QR кодовете, използвана преди това само за нощните заведения. Студентите минават на обучение от разстояние. Същото се отнася и за учениците, посочва Ройтерс, като цитира Собянин.

За последното денонощие Русия регистрира 20 977 нови случая на заразяване с коронавирус и 368 починали. С 1 817 109 случая на коронавирус от началото на пандемията Русия е на пето място в света по този показател след САЩ, Индия, Бразилия и Франция. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *