Нова гонка с полицаи завърши с тежка катастрофа в София

Нова гонка с полицаи завърши с тежка катастрофа в София. Ударени са 7 коли.

При идентичен инцидент вчера таксиметров шофьор блъсна други 8 автомобила. И двамата водачи са били зад волана без книжки.

42-годишният Иво Нацев, който вчера се опита да избяга от полицейска проверка със спукана гума, се оказа не само с отнета книжка, но и с изтекло удостоверение за шофьор на такси от края на юни.

Предполага се обаче, че мъжът е возил клиенти, въпреки липсата на документи.

„Той е щял да бъде санкциониран, ако е бил спрян от наш екип на пътя. Фирмата е длъжна да следи всички документи на водачите относно психическата годност, дали имат удостоверения за водач, кога изтича”, обясни Иван Христов, областен отдел „Автомобилна администрация“ – София.

От фирмата не коментираха инцидента. съобщава  bTV.

Рано тази сутрин отново в столичния квартал „Надежда“ последва нова гонка с полицията. Пострадали няма, но са нанесени щети на 7 коли.

„Считам, че е неправоспособен водач. Според колегите и в двата случая са лъхали на алкохол, отказали са да бъдат тествани с техническо средство и да дадат кръв за тестване”, обясни  Стойно Цветков от СДВР.

Експерти настояха за строги санкции.

„Този случай е красноречив за нуждата от нова философия, за създаване на нови закони за пътната безопасност”, коментира Руслан Баждеков от Института по пътна безопасност.

И двамата шофьори са задържани за 24 часа.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *