Нова жалба в ОИК – Банско: Служебен автомобил на общината разнася покани на кандидата за кмет Г. Икономов за откриване кампанията на ПП ГЕРБ

Жалба за неправомерно разнасяне на покани за откриването на предизборната кампания на ГЕРБ е  депозирана в ОИК – Банско. Тя е подадена  от Тодор Тренчев в качеството му на представител на ПП „Воля” и в нея се излагат твърдения за нарушаване на законодателството и разпоредбите от страна на Общинска администрация – Банско. В жалбата е посочено, че в събота служебен автомобил на местната администрация към звено  “Обществен ред и сигурност”, марка „Дачия”, водена от общински служител, в продължение на няколко часа следобед е разнасял покани на кандидата за кмет Георги Икономов за официалното откриване на кампанията на ПП ГЕРБ.

Към жалбата е приложен и диск със снимков материал. На един от фотосите е заснето въпросното МПС, паркирано на паркинг. Приложена е и снимка на неименован материал с логото на ПП ГЕРБ, в който според твърденията в жалбата има покана, отправена от Георги Икономов към неопределен адресат за откриване на предизборната кампания на ГЕРБ в Банско.

В жалбата жалбоподателят Тодор Тренчев изказва дълбокото си възмущение от използването на общински средства, гориво, автомобили и служители за предизборни нужди.

Жалбата вече е разгледана от ОИК – Банско и е оставена без уважение, като е счетена за неоснователна и недоказана. Решението е взето единодушно, като становището на комисията е, че в представените снимкови материали не се съдържат данни, подкрепящи оплакванията, изложени в жалбата. Не се съдържат още данни относно извършителя, дата и място на извършване на твърдяното нарушение, както и данни за наличие на  нарушение.

Това е втора жалба  в ОИК – Банско. Както „Струма” писа, в неделя жалба бе депозирана и от СДС. Тя бе за неправомерно използване на името на партията в агитационни материали на кандидата за кмет Иван Кадев. По решение на комисията тя също бе счетена за неоснователна.

Двете решения на ОИК – Банско могат да се обжалват пред ЦИК.

ЯНА ЙОРДАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *