Нова жертва на COVID-19 в благоевградската болница, почина и дъщерята от Горно Драглище

Рано тази сутрин коронавирусът взе още една жертва – в болницата в Благоевград е починала 53-годишната жена от разложкото село Горно Драглище, която е била с астма, имала е и проблеми с белия дроб. Тя е сестра на известния благоевградски сталист – Данчо фризьора, който също е с положителна проба за коронавирус.

Както struma.bg писа, късно снощи в лечебното заведение почина и 74-годишната им майка, която е страдала от хронична белодробна болест и хипертония.

Припомяме, че двете жени бяха настанени в инфекциозното отделение на МБАЛ-Благоевград с доказана коронавирус инфекция, след което прехвърлени в реанимация и интубирани.

Вчера в реанимацията на благоевградската болница почина и 55-годишният банскалия, който даде първа положителна проба за коронавирус с бърз тест. Вторият резултат от направената му проба с най-сигурния PCR тест за Covid-19 обаче се оказа отрицателен.

Едва ли мъжът от Банско не е с короновирус. Има всички белези с двустранна бронхопневмония и един положителен резултат. Има и съпътстващи заболявания. По-вероятно е да е загинал от инфекцията, опитвам се да гледам по-обективно на нещата, заяви шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

И тримата пациенти са издъхнали в следствие на пневмонии, които са причинени от вируса.

Така броят на жертвите, заразени с COVID-19 в България станаха осем. 338 са общо потвърдените случаи към момента. Излекуваните пациенти са 11, съобщиха от ВМА.

7 са новите положителни проби. Те са установени в Пловдив (3 случая), Варна (1 случай), Кърджали (1 случай), Смолян (1 случай), Сливен (1 случай).

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *