НОВА ИЗМАМА! Майстори на улуци взеха 15 хил. лв. от пенсионер и изчезнаха, той мълчи, явно е заплашен

Нов вид измамници се появиха в село Ресилово, община Сапарева баня. Трима мъже взеха 15 000 лв. от пенсионер да му поставят улуци на къщата и изчезнаха, като са монтирали улуци само на две стени. Тези дни се появили отново, но не успели да отмъкнат още пари.
Кметицата на селото Силвия Гладникова вляла в ролята на детектив, но за малко изпуснала измамниците.
Ето какво заяви тя: “Ще разкажа как един възрастен мъж от селото е ограбен и най-вероятно заплашен от измамници, за да предпазя други самотни хора от тези грабители. Преди около месец и половина разбрах, че самотен възрастен мъж от селото, името му ще спестя, за да не се притесни още повече, а и заради децата му, е платил 15 000 лв. за 10-15 улука, монтирани на къщата му. След като разбрал, че е измамен по този грозен начин, той се е затворил в себе си и не желае да разговаря и с децата си какво му се е случило и как е допуснал да го измамят. Пред мен каза само, че е платил 15 000 лв. Докато слагали улуците, тримата мъже живели в дома му. Сложили улуците на едната страна на покрива и поискали капаро. Заедно с тях той отишъл в клон на банка в Сапарева баня и изтеглили голяма сума пари. Веднага след тегленето на парите “майсторите” заявили, че ще си отидат за някой ден по домовете, защото имат семейства, да им занесат пари, за да не гладуват децата, и след ден-два ще се върнат. След седмица-две пристигнали други трима и те постъпили по същия начин, поставили улуци на една от страните на покрива, пак изтеглили пари и си тръгнали, като обещали да се върнат.
Едва тогава мъжът се усетил, че е жертва на измамници. Проверил в банката и установил, че са му изтеглили 15 000 лв. Обадих се в полицията и съобщих за случилото се. Дори и пред полицаите пенсионерът не пожела да каже нищо, най-вероятно е бил заплашен да не говори. След случилото се помолих трима души от селото да следят дали пак ще дойдат измамниците. Преди няколко дни съгледвачите ми съобщиха, че отново са пристигнали майстори с лек автомобил с пловдивска регистрация. Тогава взех една секира от вкъщи и отидох в дома на измамения пенсионер уж да я наточи. Попитах ги кои са, откъде са и те ми казаха, че дошли да им наостри
инструментите. Излязоха от къщата и отидоха да пият по една бира. През това време се обадих на полицията, но явно “майсторите” са усетили, че са под наблюдение, и както седяха с бирите в ръце, избягаха, качиха се на колата и потеглиха. Надявам се повече да не дойдат да тормозят възрастния мъж”, заключи Силвия Гладникова.
Измаменият мъж е работил в бившия Обувен завод в Дупница преди да се пенсионира. За да си докарва някой лев върху пенсията, острел ножове, секири и други инструменти.
ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Георги

    На мен ми се случи същото на 15 май 2018 г. в София дойдоха 2 ма рома и ме навиха за ремонт на покрив и изолация на гараж за 360 лв. после доидоха още 4ма и ме принудиха да подпиша договор в които собственоръчно да напиша, че ще платя на края на ремонта и след като го подписах ми искаха 1500 лв. капаро тогава ми светна, че са ме изиграли! Казах, че няма да платя обаче те ми казаха, че вече са ми направили половината и ме заплашиха после отидохме да преговаряме с един от тях в колата ми тои ми каза, че ще го направят за 1500 лв. ВСИЧКО после пита дебелия и ми каза, че той иска 2000 лв. Аз бях уплашен и се съгласих тогава дебелия каза отивай да носиш парите и Аз отидох! После преди да свършат работа ми искаха още 2000 лв. като казаха, че не съм ги разбрал предишните били само за покрива не и за изолацията. Казах, че няма да дам още 2000 лв. те ме заплашиха и тръгна единия да ме бие после каза отиваи пак да преговаряш с другия и тогава другия писа в една тетрадка какво са били свършили и колко пари струвало леля ми беше с нас и тя се съгласи да им дам още 1600 лв. отделно им бях дал за газ 60 лв. в Полицията се установи, че са ползвали фалшива лична карта в разписката която ми дадоха и написаха в преписката, че не съм разпознал лицето, което са ми показали. От прокуратурата отказаха да образуват до съдебно производство защото Нямало престъпление! Възмутен съм не толкова от измамниците колкото от властите които решиха, че не е престъпление да заблудиш някои с 11 пъти по ниска цена за ремонт представяйки се с фалшива лична карта.

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *