НОВА МИСТЕРИОЗНА БОЛЕСТ: Токсичен шок поразява деца

Случаите на мистериозно заболяване, свързано с COVID-19, което засяга деца в Обединеното кралство, се увеличават. Заболяването се е появило едновременно с пандемията от коронавирус. За новата болест съобщиха вчера от британската здравна система NHS. До момента експертите на Острова разполагат с информация за по-малко от 20 такива случаи, но въпреки малкия брой, медиците считат случващото се за сериозна опасност, предава Дарик.

Случаите имат характеристики на синдром на токсичен шок или болест на Кавазаки – рядко заболяване на кръвоносните съдове. Симптомите на заболяването са вътрешни възпаления, стомашни болки, треска, зачервен език и обриви.

Само някои от децата с подобни симптоми са дали положителни проби за COVID-19, така че учените не са сигурни дали тези редки симптоми са причинени от коронавируса или от нещо друго. Има починали, които не са страдали от други заболявания.

Британският здравен министър Мат Ханкок също призна, че вече има починали от новата болест.

„Това е нова болест, която смятаме, че е причинена от COVID-19, но не сме 100% сигурни, тъй като някои от болните са с отрицателни тестове за коронавирус”, казва Ханкок.

Той е разпоредил да започне спешен преглед на медицинската документация за всички деца с вътрешно възпаление, които са били подложени на интензивно лечение през последния месец. Целта е възможно най-бързо да се установи какво предизвиква новата болест.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *