Нова организация на движението в Петрич, преустройват временно кръгово кръстовище на ул. „Рокфелер“ в постоянно

Днес започва реконструкцията на едното кръгово кръстовище на ул. „Рокфелер“ в Петрич. Началото на строителните дейности за превръщането на временното в постоянно кръгово кръстовище на ул. „Рокфелер“ и ул. „Полк. Дрангов“ налага въвеждането на временна организация за движение. Тя е съгласувана с Областно пътно управление и служба КАТ, има издадени и съгласувания и заповеди, съобщиха от Общинската администрация в Петрич. Целта при въвеждането на същата е да бъде осигурен достъп до търговски обекти, банки, хранителни магазини, паркингите на болницата, независимо от реконструкцията на кръговото кръстовище.

Ограждения и пътни знаци ще бъдат поставени на достатъчна дистанция, за да имат предвид шофьорите къде участъкът е без изход. Ул. „Дунав“ (под ДИП-а) ще бъде еднопосочна за движение – от запад на изток към улица “Полковник Дрангов”, ще има достъп до паркинга на намиращия се там голям хранителен магазин, ул. „Скопие“ остава двупосочна. Част от временния обходен маршрут ще бъде и ул. „Самуилова крепост“, под сградата на общината, която остава еднопосочна, а движението ще бъде спряно с ограждения по ул. „Полк. Дрангов“, така че е възможно стигането до паркинга пред Детска поликлиника. На същия принцип ще се ограничи движението и по ул. „Рокфелер“ в съседство на големия паркинг на болницата. Достъп до него ще бъде осигурен за пациенти и работещи в района. Участъкът между двете кръгови кръстовища на ул. „Рокфелер“ ще бъде с достъп само през кръговото на ул. „Цар Борис III“ (при Лидъл), няма да се възпрепятства зареждането на търговските обекти там, подхода на живущите до гаражи и работата на банката.

В първия ден на новата организация за движение, днес, четвъртък, служители на звено „Общинска охрана“ ще бъдат на място, за да ориентират водачите на МПС. След приключване на строителните работи по първото кръгово кръстовище започват тези на образуваното между ул. „Рокфелер“ и ул. „Цар Борис III“.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *