Нова промяна на структурата на администрацията иска кметът М. Байкушев

Нова промяна на структурата на общинската администрация, която бе одобрена в края на декември, иска от общинските съветници кметът Методи Байкушев. Само месец след като по негово искане ОбС разформира Дирекция „Планиране на инвестиционната дейност, строителство и екология“, разделяйки я на два отдела – „Екология“ и „Планиране на инвестиционната дейност и строителство“, градоначалникът вчера е внесъл предложение да се върне старият вариант и двата отдела отново да се обединят в дирекция с директор.

Любопитно е, че междувременно бе обявен конкурс за началник-отдел „Екология“, който тече в момента и единственият кандидат е Наталия Димитрова-Попова. Това означава, че най-вероятно досегашните отдели ще имат отделни началници в новата-стара дирекция, която ще се оглави от директор.

В искането си до местния парламент кметът М. Байкушев настоява да се одобри и нова численост на делегираната държавна дейност „Общинска администрация“, като от 161 се промени на 164-ма души и специализираната администрация, без назначените на пряко подчинение на кмета, от 90 се увеличават на 92 щата.

С 1 щат, от 19 на 20, се завишават Дирекция „Финанси“, както и отдел „Правно-нормативно обслужване“ – от 6 на 7 души. Отпада позицията на гл. експерт „Превенция и защита при бедствия и аварии“.

Очаква се новото предложение за структура на общинската администрация да влезе в пленарна зала заедно с бюджета в средата на февруари.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. Соня

    Е нали уж щеше да намалява администрацията, а сега пък я раздува… Байкушев голям балон се оказа, въздух под налягане!

    Отговори
  2. Вук Надрвен

    И как е обосновал тази каша в администрацията? Очевадно този пръдльо си няма хабер от управление. Нали обеща намаляване на администрацията, а сега непрекъснато увеличава щата и само взема милионни заеми, които другите да ги плащат!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *