Нова рубрика на ФБ страницата на МС – „Факти срещу дезинформацията“

На „Фейсбук“ страницата на Министерският съвет вече фигурира нова рубрика „Факти срещу дезинформацията“. От правителството отчитат, че с наближаването на изборите за Европейски парламент политици, които целят да отклонят България от европейския стандарт на живот, упорито насаждат страх и омраза чрез дезинформация. На прицел били чувството за национална гордост на българите, което авторите на фалшивите новини се надяват да засегнат.

От правителството определят като фалшиви новини твърдения, че Министерският съвет експресно променя закона за бежанците, за да може да приема хиляди мигранти, а за да се интегрират те в обществото, ще се забрани изучаването на стихотворението на Иван Вазов „Аз съм българче“. Обширно е разяснено, че промяната в закона е плод на работа на междуведомствена работна група към Правосъдното министерство от 2022-ра година.

Законът за убежището и бежанците няма нищо общо с регламента „Дъблин“, който засяга връщането на бежанци. По същество ще се създаде и поддържа регистър за чужденците, търсещи или получили закрила на територията на България.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *