Нова схема възстановява градския транспорт в Кюстендил, включва и атракционно влакче до Хисарлъка

Нова общинска транспортна схема за превоз на пътници предвиждат от община  Кюстендил. С нея се възстановява след близо 30-годишно прекъсване градският транспорт на територията на общината.
Новата схема е съобразена с  новите реалности на пазара. В нея са включени вътрешноградски линии, предвидена е и атракционна линия с атракционно  влакче, което ще тръгва от пл. „Велбъжд” и ще стига до Хисарлъка.
С  цел развитие на местния туризъм през почивните дни се предвиждат три нови линии: до село Полска Скакавица, до Ганички манастир „Св.Лука“ и до хотел „Руен” в Осоговската планина.
Предвидено е транспортно обслужване след 17,30 часа до по-късни часове чрез обиколни маршрути и комбинирани курсове. Маршрутите до междуселищните линии до селата Лозно, Грамаждано и Слокощица ще бъдат удължени като част от планирания вътрешноградски транспорт.
Проектът за новата транспортна схема е съгласуван с кметовете и кметските наместници по населени места, с общинските съветници и представители на фирмите превозвачи през 2020 година.
Договорите с фирмите, класирали се на първите местa за отделните линии, ще бъдат за петгодишен период.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *