HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Нова тенденция на най-големия пазар за коли втора употреба! Гърци купуват по 30 автомобила на ден от автокъщите в Дупница, предпочитат японски марки до 6 хил. лв.

Гърци масово купуват леки автомобили от автокъщите в Дупница, това е новата тенденция в последните месеци в търговията с автомобили втора ръка в най-голямата автоборса в България. Гърците предпочитат японски автомобили, произведени след 2010 г., с цени от 3000 до 6000 евро, в зависимост от модела. Предпочитат малолитражни автомобили „Хюндай“, удобни за градско шофиране. Македонските клиенти вече заемат по-малък дял от пазара на коли в Дупница. Техните предпочитания за автомобил е “Фолксваген”.

Председателят на Сдружението на собствениците на автокъщи в Дупница Вергил Кацов заяви за „Струма“: „Продажбата на автомобили скочи с 30% от началото на годината. Гърци  идват от Солун да си купят автомобили в автокъщите в Дупница. Плащат по 5000-6000 евро за японски автомобил. Средно на ден от автокъщите в Дупница излизат 30 автомобила, купени от гърци. Някои от тях купуват по 8-9 автомобила, които най-вероятно препродават в Гърция, но това не е наша работа. Имаме клиенти и от остров Крит. Гръцките ни съседи даже си имат специално изпратени хора, които обикалят по автокъщите в Дупница и избират автомобили, след това те се купуват от новите им собственици. Някои гръцки купувачи идват с българи, които работят в Гърция, ползват ги за преводачи. Дупница е между три граници и няма как бизнесът с автомобили да спре. Има и спадове, но в момента пазарът на автомобили върви добре. Македонските клиенти сега заемат по-малък дял от продажбите на автомобили в Дупница. Те купуват по-големи автомобили, но с по-ниска цена, в порядъка на 3000 до 5000 евро”, категоричен е Вергил Кацов. Той е собственик на няколко автокъщи край село Пиперево и на гл. път Е-79 край с. Джерман.

На последните заседания на ОбС – Дупница  общинските съветници дадоха разрешение за ПУП за изграждане на още няколко нови автокъщи в с. Блатино, което е непосредствено до с. Пиперево, известно с многото автокъщи. Свободните парцели в селото са изкупени и в момента на тях се строят нови автокъщи, по неофициални данни в Дупнишко вече има над 180 автокъщи.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *