Нова тесла за шофьорите в Гърция

Гръцкото министерство на транспорта представи нова стратегия за ограничаване на жертвите на пътя. Отново се увеличават санкциите при рисково шофиране.

В зависимост от риска на нарушението се променят глобите и санкциите за водачите. Въвеждат се различни категории на риска, като с най-висока санкция е застрашаване живота на други участници в движението. Фишовете за нарушение ще се издават само по електронен път, което прекратява възможността за заличаване на глобата. За гръцките граждани, неплатили глоба, задължението се прехвърля към данъчната им партида.

За нарушения от автомобили с чуждестранна регистрация, информацията се изпраща на граничните пунктове, предава БНР. Задължително към информацията за нарушение, ако е фиксирано с камера или радар, при плащане на глобата на водача се представя и доказателството за нарушението. Съгласно европейска директива, се намалява допустимата скорост за движение в населени места.

Въвежда се задължително използване на предпазна каска за велосипедисти под 12 годишна възраст. Електрическите тротинетки вече са със строги правила за ползване. Очакваше се,че отново ще се въведат стимули, ако плащането на глобата се извърши в 10 дневен срок.  Това за сега не фигурира в предложените промени от Министреството на транспорта. Приемането на новата стратегия за безопасност на движението се очаква в скоро време.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *