Новите майстори в Кюстендил с нов уличен проект – графити в стила на Банкси

Художниците от арт школата “Новите майстори” на Евгени Серафимов стартират поредното си предизвикателство. Талантите ще се впуснат в нов уличен проект, който ще постави и началото на мащабна творческа акция. Идеята е освен галерията на Майстора да се създаде и своеобразна галерия на открито с изкуството на 20 век – графитите.

Талантите ще развият творческия си ентусиазъм в облагороден от местни жители квартал на града, който доскоро е бил подобно на бунище място. “Създавайки това място за отдих с детски кът, хората са показали, че градът сме ние и когато виждаме красивото – можем да го постигнем”, разкрива ръководителят на школата Евгени Серафимов.  

В района ще бъде създаден огромен стенопис в стила на световноизвестния артист, англичанина Банкси, като комплимент към неговото творчеството. Графити на художника има основно в Лондон.

На стенописа в Кюстендил ще бъдат пресъздадени хората от квартала, направили градинката. Изобразени ще бъдат и техните деца, които ще пускат хвърчила високо над главите си. 

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *