Новите предложения за председател на КЕВР ясни до 5 дни

Без дебат в пленарната зала депутатите отново одобриха процедурни правила за предлагане на кандидати, изслушване и избор на нов председател и членове на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР), предаде БГНЕС.

Причината – изненадващото решение на Пламен Младеновски, единственият номиниран за шеф на енергийния регулатор, да се откаже от състезанието. Младеновски бе предложен за поста от парламентарната група на ГЕРБ, но оттегли кандидатурата си само два дни, след като беше номиниран. В момента той оглавява Дирекция „Електро- и топлоенергетика” в комисията, а решението обяви не самият той, а председателят на енергийната комисия в парламента Валентин Николов. Публични мотиви за това все още няма.

С новите правила се дава 5-дневен срок на депутатите и парламентарните групи да депозират своите предложения за шеф на регулаторния орган. Процедурата вероятно ще бъде завършена до края на месец юли. Дотогава трябва да бъдат изслушани всички претенденти за председател и комисари, а кандидатурите им – подложени на гласуване в пленарна зала. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *