Новият архиерейски наместник на Кюстендил Исаак обсъди с губернатора Виктор Янев необходимостта от часове по религия в училищата

Губернаторът на Кюстендил Виктор Янев се срещна с новия архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия архимандрит Исаак. По време на срещата областният управител и архимандрит Исаак, който е назначен от 15 юли тази година за архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия, обсъдиха изучаването на предмета „Религия“ в местните училища, както и необходимостта от извършване на дейности по реставрация и реконструкция на някои храмове в региона. Коментирана бе и възможността за съдействие от страна на областния управител за получаването на по-детайлна информация относно програми, по които може да се кандидатства за възстановяване на храмовете.

Двамата изразиха увереност, че отношенията между държавната власт, местното самоуправление и архиерейското наместничество ще продължат да бъдат все така добри, както досега. „Вярвам, че трудейки се заедно и в общо сътрудничество, ще постигаме целите и добрите намерения на църквата за благото на жителите на област Кюстендил“, заяви архимандрит Исаак.

Новият архиерейски наместник подари на областния управител икона на Свети Великомъченик Мина. Янев, от своя страна, подари на госта си символичен плакет на областната управа.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *