HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Новият губернатор В. Янев уволни благоевградския финансист К. Шумантов, зам. областният Л. Стоянов застана зад микрофона, без да знае, че вече не е на работа

Върналият се на поста губернатор на Кюстендил Виктор Янев освободи директора на дирекция „Обща администрация” Костадин Шумантов. Заповедта е с дата 15 май. От началото на другата седмица Шумантов вече няма да работи в областната управа в Кюстендил, потвърди за вестник „Струма” Янев.

Както вестник „Струма” писа, благоевградчанинът Костадин Шумантов, който бе главен финансист в екипа на община Благоевград, когато кмет бе Костадин Паскалев, изненадващо бе назначен от служебния областен управител на Кюстендил Йордан Татарски на поста директор на дирекция „Обща администрация” на 8 февруари. Дотогава мястото беше свободно, а задълженията на шефа на този отдел се изпълняваха от главния секретар на Областна администрация – Кюстендил Гергана Михайлова.

Само ден след като Й. Татарски сдаде губернаторския пост на Виктор Янев, със заповед на министър-председателя Бойко Борисов е освободен и вторият зам. областен управител в Кюстендил – инж. Людмил Стоянов. Новината бившият заместник научил вчера, след като се прибрал от областното състезание „Млад огнеборец”, малко преди обедната почивка, коментираха работещите в сградата на Областна администрация – Кюстендил. Изненадата била, че заповедта на Людмил Стоянов носи дата 11 май и за освобождаването му новият областен управител е знаел по време на приемането на поста, коментираха бивши вече негови колеги.

ВАСИЛЕНА ВАСИЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *